International Color Awards 2015

March 28, 2016  •  2 Comments

Hej,

Selv om jeg klarede mig bedre sidste år i den selv samme og meget prestigefyldte konkurrence blev jeg alligevel hammer glad over "kun", at blive nomineret i år, da jeg havde sendt billedet ind til en kategori hvor jeg ellers ikke er så aktiv, nemlig Fashion !

Det var nogle helt fantastiske billeder som var med i finalen i år - og det gælder alle kategorier. Utroligt inspirerende, synes jeg. Men igen, konkurrence billeder ER lidt ud over det sædvanlige : De er gerne taget et eller andet vanvittigt eksotisk sted, eller også har fotografen været der på det helt rigtige sted, det helt rigtige tidspunkt, eller også er de taget lige ud af fantasien og kreeret derefter. Spændende, men også meget tidskrævende.

Nå, men her kommer mit nominerede billede, og den pressemeddelelse, som de sendte med (og den er selvfølgelig på engelsk) :

"Portrait of a Pearl"

FOR IMMEDIATE RELEASE:

9TH ANNUAL INTERNATIONAL COLOR AWARDS HONORS PHOTOGRAPHER ULLA JENSEN FROM DENMARK

LOS ANGELES, March 26, 2016 - Professional photographer Ulla Jensen of Denmark was presented with the 9th Annual International Color Awards Nominee title in the category of Fashion at a prestigious Nomination & Winners Photoshow streamed Saturday, March 26, 2016.

The live online gala was attended by over 10,000 photography fans around the globe who logged on to watch the climax of the industry's most important event for color photography.

The international Jury included captains of the industry from Contrasto, Rome; National Gallery of Victoria, Melbourne; Whitechapel Gallery, London; DDB, Berlin; Forsman & Bodenfors, Gothenburg; Art Beatus Hong Kong; DB Agency, Milan; InStyle Magazine, New York and Kunst Haus Wien, Vienna who honored Color Masters with 591 coveted title awards and 634 nominees in 33 categories.

Top honors for Photographer of the Year went to:
Professional:
1st Place - ANTONIO MASIELLO - Italy
2nd Place - SIMON EELES - USA
3rd Place - VICTORIA PARNALL-VAUGHAN - UK
Amateur:
1st Place - DANIEL FEHR - Switzerland
2nd Place - SUSAN JACOBS - USA
3rd Place - LINC GASKING - New Zealand

"It is an incredible achievement to be selected among the best from the 5,678 entries we received this year," said Basil O'Brien, the awards Creative Director. "Ulla Jensen's "Portrait of a Pearl" an exceptional image entered in the Fashion category, represents contemporary color photography at its finest, and we're pleased to present her with the title of Nominee."

"The variety of entries was astonishing," said juror Lilli Langenheim, Senior Art Director of DDB Berlin. "Some of the work is truly powerful; Fine Art, Sport, Nature in professional was really inspiring and the Wildlife category in amateur was one of the most exciting," added jury member Daria Bonera, Owner of DB Agency in Milan.

INTERNATIONAL COLOR AWARDS is the leading international award honoring excellence in color photography. This celebrated event shines a spotlight on the best professional and amateur photographers worldwide and honors the finest images with the highest achievements in color photography. www.colorawards.com

# # #

Contact: Ulla Jensen
Telephone: +45 91809990
Email: [email protected]
Website: www.ullajensen.com

--------

Og tusind tak til Maria, som var en yderst smuk og tålmodig model.

Tak fordi du kiggede forbi.

Kh

Ulla

 

 


Comments

FPGA(non-registered)
Colors are pastels, nice result
roland theys(non-registered)
Une bien belle photo!
No comments posted.
Loading...

 

 

 

 


Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July (3) August (4) September (4) October (6) November (1) December (2)
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December